Avem puncte!

alin postolacheAm avut două etape de inactivitate şi doar două puncte în cont, ambele obţinute în deplasările de la Constanţa şi Suceava. Așa că băieţii pregătiți de Laszlo Balint au intrat montaţi să câştige împotriva Dunării. Aveau de înfruntat o echipă la fel de „flămândă”, cu un singur punct în clasament şi cam de aceeaşi valoare. Prima repriză a însemnat o luptă surdă între cele două oponente, cu multe dueluri aspre, dar la limita sportivităţii. Fazele de poartă au fost rare şi de ocazii de gol nici n-a putut fi vorba. După pauză lucrurile păreau că ar sta altfel, cel puţin prin prisma atitudinii Unirii, mult schimbată în bine, după ieșirea de la cabine. Enceanu ne-a arătat de ce a jucat în Liga 1 şi a creat în primul sfert de oră două ocazii ce ar fi trebuit transformate în gol. Mai întâi a centrat perfect pentru Elek, dar „vârful” gazdelor l-a luat la ţintă pe Olaru de la trei metri (47). Zece minute mai târziu, tot Rareş l-a găsit liber pe dreapta pe „căpitanul” Liviu Nicolae. Și el a şutat la colţul lung, la o palmă de bară. În replică, Cucu de la oaspeţi a reuşit o „foarfecă” de zile mari, norocul Unirii fiind că balonul a lovit transversala (69). Au fost „zvâcnirile” acestei reprize pentru că jocul a revenit la mediocritatea primei reprize.  Presiunea rezultatului se simțea, în ambele tabere. Mijlocul a „bubuit” mingile aiurea, doar Enceanu, deşi nici el nu a excelat, a mai încercat câte ceva, un dribling, o combinaţie, care să fi dislocat apărarea aglomerată a oaspeţilor. Finalul a fost dramatic. Mai întâi Sfrijan a trimis balonul în poarta Unirii. A fost gol din ofasid. Iar la faza următoare, gazdele au marcat, izbăvitor. Marcăş a centrat de pe dreapta şi Postolache, intrat în teren cu 20 de secunde înainte, a trimis cu latul în poartă de la zece metri, 1-0 (89). Prima victorie a Unirii în liga 2, o reuşită de care tinerii din echipa lui Gyusi Balint aveau nevoie pentru a prinde încredere în posibilităţile lor!

Unirea Tărlungeni – Dunărea Galaţi 1-0 (0-0)
A marcat: Postolache (89)
Unirea (antrenor Laszlo Balint): Iacob- Toderaşcu, Şerban, Barbu, Iaru (88 Postolache)- Brujan, Cristea, Enceanu, S.Marin ( 65 Marcăş)- Elek, L.Nicolae (72 Lita).
Dunărea (antrenor Ion Balaur): Olaru- L.Radu, Hristian, Şomodean, Ghiocel- Istrate, Cucu, Florea (52 Cenk), Neagu- Gohoreanu ( 62 I.Manea), Bâtfoi (79 Sfrijan).
Arbitru: Sergiu Popa (Aiud)

Aceasta postare a fost publicata in Cronici si etichetata , , , , , , . Pastreaza permalink.

Lasa un comentariu