„Gyuszi” Balint pune piciorul în prag și îi reclamă pe neprofesioniști

robert elekSâmbătă, 25 ianuraie, Unirea Tărlungeni a jucat împotriva echipei de juniori mari ai FC Brașov – formație pregătită de Lucian Nicolau. Meciul s-a desfășurat pe terenul sintetic „ICIM”, pe un strat consistent de zăpadă, în condițiile în care jucătorii ambelor combatante au fost puși la grea încercare de ninsoarea căzută și viscolul prezent pe „arena dintre blocuri”. Replica tinerilor fotbaliști brașoveni a fost una de apreciat. FC Brașov chiar a condus la pauză, cu 2-0. Însă, după reluarea ostilităților, CS Unirea a reușit să întoarcă rezultatul grație reușitelor lui Elek (foto, autorul unui spectaculos „hat-trick”) și Sorin Marin. La acest joc, pe lângă portarii aflați sub contract cu Unirea, Dărăbanț și Nagy, au fost testați și David Stamatin (FC Clinceni) și Idan Baruch (ex-Unirea Slobozia). „După plecarea titularului dintre buturi, Florin Iacob, la FC Brașov, de fapt întoarcerea lui la clubul unde s-a format și de care e legat contractual, pentru noi postul de portar a rămas oarecum descoperit”, a explicat „Gyuszi” Balint. În partida cu juniorii de la FC Brașov, Unirea a evoluat în 10 oameni timp de mai bine de 30 de minute, pentru că atitudinea lui Vlasceanu a întrecut limitele răbdării și l-a împins, practic, pe antrenorul Balint să-l expedieze pe acesta mai repede la vestiare. În plus, prin prestația lor foarte superficială, mai mulți jucători au lăsat de dorit și l-au pus pe gânduri pe „Gyuszi” Balint.

Balint: „Trebuie să ne îndeplinim obiectivul”

laszlo balint fotbalLa finalul întâlnirii de pe „ICIM”, Laszlo Balint a declarat: „Chiar dacă acest joc s-a desfășurat în niște condiții dificile, sunt foarte nemulțumit de atitudinea total neprofesionistă a unor jucători. Atât eu, cât și conducerea administrativă ne dorim ca această echipă să-și îndeplinească obiectivul. Însă, am impresia că unii jucători nu înțeleg ce presupune meseria de fotbalist profesionist! Despre faptul că l-am trimis pe Vlăsceanu la vestiare, nu am ce să spun prea multe, doar că mie nu-mi plac jucătorii care intră pe teren din obligație și se comportă de parcă ar fi o povară pentru ei. Fotbalul, în special la acest nivel, trebuie să îl practici în primul rând din pasiune!”.

 

Stamatin și Nagy au apărat poarta juniorilor
CSUT (prima repriză): Dărăbanț – Chiș, Cordoș, Tatarciuc, Dobrea – Cristea, Iaru – Lita, L. Nicolae, Marcăș – Antal.
CSUT (repriza a doua):  Baruch – Vlăsceanu, Șerban, Oberșterescu, Dumbravă – Brujan, Neculai – Postolache, Elek, S. Marin – Coman.
În prima repriză David Stamatin a apărat pentru echipa FC Brasov, Nagy a intrat la pauză în poarta juniorilor, fiind schimbat în minutul 75 cu un portar de-al lor.
Paul Antoche (CS Balotești) a venit, alții au plecat
Dupa acest joc, Laszlo Balint a renunțat la Oberșterescu (venit de la ASU Poli Timișoara) și la Coman (Baia Mare). Un alt compartiment care impune întăriri este atacul, deoarece tânărul Antal (18 ani) nu pare să fie o solutie certă la momentul actual, deși are calitățile necesare pentru a crește în valoare. Altfel, de o zi s-a rezolvat transferul tânărului mijlocaș de la CS Balotești, Paul Antoche (21 ani), care de luni, 27 ianuarie, va intra în programul normal al echipei.

Aceasta postare a fost publicata in Știri si etichetata , , , , , . Pastreaza permalink.

Lasa un comentariu